admin


2 juli 2020

Eenzaamheid

Tags:

Ben jij eenzaam?

Eenzaamheid

Terwijl er op onze planeet miljarden mensen wonen is: “Eenzaamheid” een heel veel voorkomend iets wat bij veel mensen depressies veroorzaken. We leven in een tijd van Facebook, Twitter en nog meer vormen van Social Media en toch ondervinden veel mensen eenzaamheid aan den levende lijve. Raken in een isolement en gaan de deur niet meer uit. Terwijl er toch veel plaatsen zijn waar men in contact kan komen met andere mensen. Er zijn supermarkten en markpleinen, cafés en uitgaansgelegenheden, bioscopen en dorpshuizen. Maar ook in de wachtruimte van de huisarts kan men contact leggen met anderen.

Waar komt eenzaamheid vandaan?

De vraag is dus waar die eenzaamheid vandaan komt? Hoe ontstaat het? Zelfs binnen een relatie kunnen mensen zich eenzaam voelen, dus het komt niet omdat men geen relatie heeft of kan krijgen. Waar komt die eenzaamheid vandaan? Hoe ontstaat eenzaamheid? Eenzaamheid ontstaat niet alleen door het uitblijven van een relatie met een partner. Want zelfs binnen in een relatie kunnen mensen zich eenzaam voelen. Eenzaamheid treedt op door emotionele armoede. Het is een gevolg van de programmeringen door de maatschappij omdat we niet aan een maatschappelijke status voldoen.

Ego

We moeten werken, en om die felbegeerde baan te krijgen moeten we studeren. De juiste partner vinden om samen een toekomst mee op te bouwen. We moeten sporten of een muziekinstrument bespelen en de een moet nog hoger uitstijgen dan de ander. De competitie en de strijd is groot. Hebben we geen partner, dan is een datingsite een must. En het liefst een met hoger opgeleide kandidaten. Of je dat nu wel of niet bent, dan maak je meer kans om omhoog te komen in de maatschappij. De maatschappelijke lat ligt hoog. Maar wat wil jij nu werkelijk echt in je leven? Tegen een ander opkijken en opboksen of je eigen leven leiden?

Persoonlijk succes

We willen alles mooier, beter, groter, succesvoller. Dat is de tendens van deze economie. En hieraan ontlenen ook veel mensen hun identiteit, met als gevolg emotionele armoede. Er is geen tijd meer om de buurman gedag te zeggen of om hem te vragen hoe het met hem gaat en wanneer heb je ook echt geluisterd naar wat hij te zeggen had? Hoe hij zich voelt? Alles moet beter en sneller. Het streven naar persoonlijk succes zou je toch gelukkig moeten maken? Of in ieder geval een tevreden en voldaan gevoel geven? Hoe vaak vertel jij tegen de mensen om je heen dat je van ze houdt? Of om mensen te bedanken voor de dingen die ze voor jou hebben gedaan?

Houd van jezelf!

Houd jij wel van jezelf en van het leven? Of wanneer ben je daarmee gestopt? Wanneer heb jij voor het laatst geroepen: Yes weer een nieuwe dag en ik ga er iets fantastisch van maken? En iedereen die je tegenkwam heb je deelgenoot gemaakt van die vreugde. Wanneer heb jij voor het laatst een compliment gemaakt of iets onbaatzuchtigs voor een ander gedaan? Je eigen wereld een beetje beter gemaakt, want begin met jezelf en de rest volgt vanzelf. Energie is heel erg helend en is universeel. Hieronder vallen ook aandacht en luisteren naar anderen. Geef een deel van je tijd, geef je aandacht, je liefde, je energie en deel het met de mensen om je heen! Ongeacht de huidskleur of afkomst! En help mee om de eenzaamheid in de mensheid te laten verdwijnen.

Herken jij je in deze Blog. Ben je eenzaam? Wil je weten hoe je door
simpele handreiking de eenzaamheid kan doen verdwijnen?

Brigitte

Terug naar blog overzicht