admin


13 mei 2019 - Geen categorie

Soulmate

Tags:

Je soulmate vinden

Het vinden van je soulmate; een thema dat al zo oud is als de mensheid, en tóch zo actueel. Het is een zoektocht die eindeloos kan schijnen, maar kom je dan oog in oog te staan met je wederhelft, dan zit je natuurlijk vol met vragen. Ben jij je zielsverwant tegengekomen? Of ben je de hoop verloren dat jouw wederhelft bestaat? De coaches van Direct Online Coaching luisteren naar waar jij staat en voelen met je mee. Samen zoeken we naar de volgende stap op jouw levenspad. En we zorgen dat je die met vertrouwen kunt gaan nemen. Het liefst natuurlijk met z’n tweeën!

Bestaat die tweelingziel nou wel of niet?

Je hoort het misschien vaker dan je lief hebt: dat iedereen een tweelingziel heeft, en dat je elkaar alleen maar hoeft te ontmoeten. Eén ziel in twee harten – samen steeds maar op dezelfde golflengte afgestemd. De liefde tussen tweelingzielen moet ver boven een normale liefde uittorenen, met een niet te bevatten kracht. Voor de één klinkt dat mooi, voor de ander juist beangstigend. En voor degene die al zo lang zoekt, ronduit demotiverend. Maar diep in ons hart hunkeren we er allemaal naar. Zet je twijfels eens opzij, en stel dat jouw soulmate echt ergens rondloopt. Wat kun je dan van de zoektocht naar je wederhelft verwachten? En vind je elkaar, is het dan ook voor altijd?

Je soulmate en je verlanglijstje

Heb jij een lijstje van eisen waar je ideale partner aan moet voldoen? Maar al te vaak verwarren we wat we allemaal verwachten van een partner met wie er nou daadwerkelijk bij ons past. En kom je dan je soulmate tegen, dan kan dat voor nóg meer verwarring zorgen. Want wil je een man die z’n vuile sokken opruimt, romantisch is, én die goed met je kan praten? Dan is die rommelige, stugge stillerd met wie je een overweldigende klik hebt totaal niet te plaatsen. Misschien is hij of zij wel veel ouder of jonger dan jij. Of past de liefde van je leven om een andere reden totaal niet in je plaatje. Het grote gevaar is dat je je liefde dan niet eens een kans geeft. Terwijl je misschien je ratio moet uitschakelen en puur voor je gevoel moet gaan.

Maar hoe weet ik het dan zeker?

Voel je het dan meteen als je je tweelingziel tegenkomt? Als je de verhalen moet geloven wel. Het is een verbinding op het diepste niveau. Je zielsverwant geeft je een onmiddellijk gevoel van herkenning en thuiskomen bij elkaar, diepe vreugde – zelfs extase. Maar dan moet je daar natuurlijk wél voor openstaan. En sta je er juist voor open, dan kan het idee dat je je levenspartner direct moet herkennen, je ook in de weg staan. Want voel je niet direct die steekvlam van diepe liefde, dan “zal het wel niks zijn”. Maar zo gaat het nou ook weer niet. Zelfs je zielsverwant en jij moeten de kans krijgen om de elkaar te leren kennen.

Ondersteboven van je soulmate

En dan gebeurt het ineens. Jij en je ‘twin’ hebben elkaar ontmoet. Wat gebeurt er dan met je? En welke plaats kun je die dan geven in je leven? Misschien ben je wel getrouwd en heb je helemaal geen ruimte voor ineens die tweede wederhelft en al die onvoorwaardelijke liefde. Of je tweelingziel voldoet helemaal niet aan je plaatje. Kortom: het tegenkomen van je soulmate kan je hoofd en hart behoorlijk op hol brengen. En je leven in de war. We zeggen niet dat het makkelijk is. Maar kun je de ontmoeting wel een plaats in je leven geven, dan opent het deuren naar groei en geluk. En op dat pad willen we heel graag een stukje met je meelopen.

Heb je nog vragen over jouw SOULMATE? 

Terug naar blog overzicht