admin


14 mei 2018 - Geen categorie

Het kwaad dat roddelen heet

Tags:

Roddelen

Iedere dag ervaren we weer dat mensen zich laten beïnvloeden door negatieve uitspraken van andere mensen. Vaak zijn dit mensen die een nogal uitgesproken mening hebben of een bepaalde overtuiging. Er worden dan aannames gedaan en de informatie wordt gevraagd of ongevraagd op je bord gepresenteerd. Of het nu waar is of niet. Mensen voeden zich met deze negatieve geluiden om zich in veel gevallen onbewust te profileren en zichzelf beter te voelen. Of handelen uit een vorm van angst om mensen kwijt te raken en worden opgeladen door een ander naar beneden te halen. In veel gevallen is de persoon in kwestie zich van geen kwaad bewust of bewust van zijn eigen gedrag en handelen.

Wie doet?

Waarom roddelen en wie doet het? Het kan gaan om mensen die een fout hebben gemaakt en niet de moeite heeft genomen om deze op te lossen of te herstellen. Maar maakt niet iedereen fouten? En komen wij er zelf altijd op terug om het weer recht te trekken? Heeft de roddelaar zich wel ooit afgevraagd wat de gevolgen zijn van deze negatieve energie? En hoe dit naar anderen wordt geprojecteerd? De gevolgen kunnen vaak nog jarenlang voortduren en kan heel veel mensen beïnvloeden.

Negativiteit

Roddelen is een negatieve uitlating van woorden en gedachten die een ander klein maken en neerhalen. Het kan je eigen energiepijl doen stijgen en in sommige gevallen kun jij je er beter door voelen. Maar het is vooral voeden van je eigen ego en jezelf groter voordoen dan je eigenlijk bent. Alleen vraagt het ego om steeds meer en moet je steeds verder gaan om je beter te voelen. Roddelen is niets anders dan jezelf superieur boven die ander willen voelen.

De waarheid

De wereld staat bol van verhalen over mensen die onderdrukt en opgejaagd worden. En alleen maar omdat het ego van de mensheid hierin hoogtij viert. Het gebeurt overal, in iedere samenleving en elk land. Ook in je eigen omgeving en dorp of stad. Om een duurzame wereld te krijgen begin je met de acceptatie van de ander, tolerant en verdraagzaamheid zijn de sleutelwoorden. De waarheid ligt in je eigen hart, waar ook integriteit en oprechtheid woont.

Brigitte

Ben je een slachtoffer of maak jij je juist schuldig aan roddelen? Neem je gedrag eens onder de loep of neem contact voor een consult!

Terug naar blog overzicht