admin


14 mei 2018 - Geen categorie

Emotionele problemen

Tags:

Emotionele problemen en antidepressiva

Allereerst en voor alle duidelijkheid. Dit is geen pleidooi om geen antidepressiva te gebruiken als de arts deze voorschrijft.

Wat ik u wel, als ervaringsdeskundige uit wil leggen is het volgende.
Het slikken van antidepressiva alleen helpt u vaak niet om om te gaan met emotionele problemen. De antidepressiva zullen het pijnlijke gevoel, dat u (tijdelijk) niet aankunt zonder deze middelen, wel minder pijnlijk laten aanvoelen.
Dat is ook de bedoeling van de antidepressiva. Het nadeel hiervan is dat het gevoel afgezwakt wordt en dit is soms ook nodig om door een moeilijke tijd heen te komen als u het zelf (even) niet kunt.
Mijn ervaring is dat het naast de antidepressiva ook erg van belang is om te praten over uw gevoelens met betrekking tot de emotionele problemen.
Hierbij is vaak hulp nodig die weet waar u het over heeft. Dit kan een psychiater, psycholoog, huisarts of praktijkondersteuner GGZ zijn. Maar ook online is het nu mogelijk.
Ik kan hierin, als ervaringsdeskundige en als transformatiecoach, uw luisterend oor zijn, uw steun in de rug in deze voor u zo moeilijke tijd. Ook kan ik met u samen aan de slag met de emotionele problemen, natuurlijk met wat u op dit moment aankunt.

Ik ben dagelijks bereikbaar via de chat, telefoon of per mail. U kunt mij altijd vragen om een consult door een afspraak te maken als ik er toevallig niet ben.
Uw arts bepaald natuurlijk of u deze medicatie nodig heeft, uzelf kunt er voor kiezen om hier andere hulp bij te zoeken.
Ik wil u hier graag in bijstaan.

Annemieke

Terug naar blog overzicht