admin


14 mei 2018 - Geen categorie

De overgang is hot!

Tags:

De overgang is hot!

Wil je nu echt iets doen aan die vervelende klachten voor, tijdens en na de overgang d.m.v. voedingsadvies lees dan onderstaande tekst. De overgang is hot.

De meest bekende klachten tijdens de overgang zijn, opvliegers, slapeloosheid, stemmingsverandering, geïrriteerdheid, minder zin in vrijen, hoofdpijn, urine-incontinentie, vaginale klachten, gewichtstoename en depressies. Maar er zijn veel meer klachten die niet of nauwelijks benoemd worden.

De overgang vindt vaak plaats in een periode die samengaat met opgroeiende kinderen of leeg nest, zorg voor ouders of schoonouders, problemen op het werk of problemen in de relatie.

Het is bijvoorbeeld een feit dat vrouwen die in de overgang zitten meer moeite krijgen met een 40-urige werkweek. Het bekende “Multi-Tasken” is voorbij. Zij kunnen zoveel last krijgen van allerlei klachten door de overgang dat een burn-out op de loer ligt. Er verandert enorm veel in het lichaam en als je bewust wordt dat een deel van de klachten door de afname van oestrogeen ontstaat dan ben je alweer een stukje verder.

Er zijn ook vrouwen die al vroeg in de overgang komen door bijvoorbeeld chemokuren en dit kan veel impact hebben op je leven. Stel je eens voor 35 jaar en dan in de overgang! Maar het komt meer voor dan je denkt.

Dat je hormoonhuishouding verandert dat houd je niet tegen maar er is wel degelijk iets aan de klachten te doen middels goed advies over voeding, stressvermindering en beweging.
De klachten tijdens de overgang en de klachten die ontstaan omdat je te weinig vitamines en mineralen binnenkrijgt komen namelijk voor een groot gedeelte overeen.

Herken jij dit, en wil je graag begeleiding hierin?

Terug naar blog overzicht